Om Pontiacforum.se

Hej och välkommen till Pontiacforum.se!

Pontiacforum.se är ett inofficiellt forum (ej kopplat till GM) för Pontiacbilar i Sverige. Här kan du som besökare läsa igenom forumet då allt är helt öppet, men om du vill skriva inlägg och diskutera med andra så behöver du registrera dig som medlem, vilket givetvis är helt kostnadsfritt och det tar inte alls lång tid, endast ett par minuter.

Forumet grundades år 2006 (mer specifikt datum är 2006-08-21 enligt forumprogrammets egna statistik) av Magnus och hade då namnet Pontiac För Alla, förkortat PFA forum. Anledningen till namnet PFA (Pontiac För Alla) var att Magnus försökte hitta information om just Pontiac men det fanns endast modellspecifika klubbar, därför bildade han ett "ej modellspecifikt" forum där alla kunde skriva om det amerikanska bilmärket Pontiac och dess alla modeller. Det gick sakta framåt i början men det gav med sig till slut. Magnus la även ut notisar och annonser på diverse bilsidor för att få ett ökat intresse, eller snarare för att få folk att bli medvetna om det första modelloberoende Pontiacforumet i Sverige!(?).

Under de första åren låg forumet på en gratistjänst där man kunde skapa kostnadsfria forum och där växte det till sig med flera hundra medlemmar och tusentals inlägg. Under år 2013 tog jag, Jonathan, över som ägare av forumet från Magnus och migrerade/flyttade samtidigt forumet till att bli helt fristående med ett eget domännamn, nämligen Pontiacforum.se, vilket även blev det nya namnet. Magnus (Pontrace på forumet) ska ha en stor eloge för sitt arbete med att bygga upp forumet!

Idag är Pontiacforum.se troligtvis det största forumet i Sverige som är inriktat på bilmärket Pontiac och dess alla olika undermodeller, här välkomnas klassiker såväl som moderna vrålåk, exempelvis GTO, Firefird, osv.

Forumet uppdateras och förnyas allteftersom det släpps nya uppdateringar till det forumprogram vi använder, nämligen phpBB och alla dess tillägg (stort tack till alla inom projektet phpBB, de som utvecklar programvaran phpBB, tilläggen, mallarna och allt annat!).

Den förvalda bilden/bakgrundsbilden på sidan kommer ifrån www.GRATISOGRAPHY.com, vilket nämns på bilden. Det kan även vara så att medlemmarna har skickat in bilder på sina bilar som då används som bakgrundsbild, då anges detta diskret på bilden i något hörn.

Avslutningsvis ett stort tack till er allihopa som gör forumet till vad det är, ni medlemmar och alla andra!

Hoppas att ni får en trevlig vistelse här på hemsidan, håll en god ton och en lika god ton i trafiken när ni är ute och kör!

Med vänliga hälsningar
Pontiacforum.se teamet