Annons

Bussning på struten?

1
Hej

Jag har hyggligt med lekage från lådan både fram och bak. I bak kan jag åtminstone byta packboxen och hoppas att det läker mindre. Men jag tänker även byta bussningen som sitter innanför p-boxen på struten. Nu till min fråga.


Är den limmad?. Kan man pressa ur den utan att bekymra sig om vad som kan hända?. Och den nya pressar man bara in den eller ska den limmas ? och isåntfall med vad för nåe?
Annons

2
Bussningen är pressad utan lim.

Väldigt sällan den behöver bytas dock, i regel endast vid renovering, och då byter man även bussningen i oljepumphuset för turbinröret.

Styrningen för yoken sitter splines´en på utgående axel, inte i bussningen som mest är en "stötdämpare" för struten.....

Tänk på att smörja "läpparna" på de nya packboxarna innan montering av yoke och turbin, så blir inte packboxarna "torrbrända" och utslitna i förtid.
1966 GTO TriPower
1970 GTO TheJudge
KentsQjet
http://www.poci.org/
http://gtoaa.org/

3
Ahha. Att den ska funka som typ stötdämpning tja verkar logiskt.

Nä det var när jag balanserade kardanen som killen som gjorde det jobbet sa att "bussningen" troligtvis borde bytas då det var märken på Yoken! Dock inga allvarligare men jag kunde ändå byta den för även det kunde ge viss obalans som han sa. och de där med "Läpparna" jo tack!. Jag gjorde det nu men för sent antar jag då tidigare ägare av lådan var mer av "lådbyggar wanna be" än ens bra!. Dyrt köp av ingenting! Men man lär sig!