Annons

Bromsproblem

1
Jag slänger ut en blänkare här och hoppas på hjälp. Har en Pontiac LeMans 67 där man har satt skivbromsar fram från ngn nyare bil. Har haft problem med att höger fram så har bromsen typ pressat upp ett tryck och det har liksom gjort att bromsen legat på.För att råda bot på detta så införskaffades nya slangar och nya ok.

Nu byggs det upp ett tryck men kom att det är nya ok så ligger trycket konstant på. Nån som har varit med om ngt liknande eller kan tänkas vad problemet kan vara och hur man lättast löser detta.

Tacksam för all hjälp jag kan få.
Annons

Re: Bromsproblem

2
Det skulle kunna vara att hålen som släpper ner bromsvätska från behållaren ner till huvudcylindern inte är öppna. Antingen kan det sitta skit i hålen eller så kan det vara för lite spel mellan tryckstången från bromspedalen och kolven i huvudcylindern, så att kolven är frampressad så att den har passerat hålen, även när man inte trycker på bromsen.

Bilden på den här sidan visar visserligen en en-kretscylinder, men principen med hålen är densamma. Det är alltså hålen som kallas "fluid inlet port" och "compensation port" jag menar: http://4mechtech.blogspot.com/2014/10/m ... inder.html

OBS! Detta är bara en ide, det kan givetvis vara något annat problem också.
1969 Pontiac Firebird 400
1966 Chevrolet Corvair Monza