Annons
JR Wheels fälgar hittar du hos L-M-R.se

Startmotorrelaterat

1
Hej, har en Bonneville -68 original 400 strokad till 461, beter sig väldigt konstigt på starten , går knappt runt först sen drar den igång som vanligt,
gör detta när den är kall , blir ännu värre varm , ibland startar den inte alls (varm) då får man vänta tio minuter typ sen går det igen, beter som att den är väldigt högtänd men det är den inte och det är inte värmeproblem till startmotorn då den gör lika kall
Annons

Re: Startmotorrelaterat

2
Hej, kan vara ett svagt startbatteri, oxiderade anslutningar på batteriet, svaga anslutningar i andra ändarna på batterikablarna, kolla särskilt jordkabeln på topplocket förarsida. Kolla även jordflätor mellan topplock och brandvägg.
Kan även vara tight shimsad startmotor. Kolla avståndet mellan startkransen och axeln i startmotorn som bendixdrevet löper på, här ska du precis få in en 1/8" insexnyckel utan att kunna vrida på den.
För tjock motorolja gör också att motorn går trögare än nödvändigt.
De flesta amerikanska klassiker ska ha 10W30 mineral (eller syntet om man känner för att slösa pengar), 10W40 funkar bra på sommarn men 20W50 är för motorer med lagerspel för denna och är förvärmda innan starten inför 4 timmars fullgaskörning på NASCAR banan.
1966 GTO TriPower
1970 GTO TheJudge
KentsQjet
Pontiacservice
http://www.poci.org/
http://gtoaa.org/
cron